Trangia är det klassiska stormköket som mer eller mindre sett likadant ut sedan 1951.
Stabilt, gediget, slittåligt och enkelt är de orden som passar in på ett Trangiakök.
Oavsett om det är ditt första kök eller om du är en van utemänniska så kommer du hitta glädjen med att verkligen kunna laga mat utomhus på detta stormkök.
Trangiaserien har många modeller men det finns några som man kan kalla är de klassiska.
25-3 och 27-3 är modeller som består av två grytor i ultralätt aluminium – UL, och en stekpanna i nonstickmaterial.
Det ingår även en grepptång, övre och under vindskydd samt en rem som håller ihop allt i ett skrammelfritt paket.
Det som skiljer dem åt är storleken och om du väljer gasbrännare eller spritbrännare.
25 serien är lämplig för familjen och passar för 3-5 personer.
27 serien är en mindre modell och passar för 1-2 personer.
Vilken serie du väljer är upp till dig och dina behov.
Det finns även några tillbehör som är väldigt användbara som multidisc MD25.
Det är en speciellt anpassad plastskiva som dels skyddar stekpannan vid transport.
Du kan även använda den som en skärbräda.
Använd den som lock när du kokar, och så kan du ha den som ett durkslag att hälla ut vattnet med.
Men den är även bra att ha som underlägg på vintern då du ska ha köket på snön, den gör att köket inte sjunker ner.
Ett annat tillbehör är fodralet eller packpåsen i klassisk orange färg.
Påsen skyddar ditt kök från smuts, den håller ordning på dina prylar, den skyddar även mot viss väta.
MEN den är alldeles utmärkt att plocka svamp i eller ha som skräppåse!
Det man ska tänka på när man använder köket under vinterhalvåret är vilken typ av bränsle man använder.
Har du valt spritbrännare så funkar den likabra oavsett årstid, men tänk på att vara försiktig när du fyller på spriten och aldrig när brännaren är igång!
När man använder gasbrännare så bör man under vinterhalvåret använda en speciell gas som fungerar bättre när temperaturen går ner mot nollan.
Det som händer är att ”sommargasen” helt enkelt tappar effekt.
Men Primus Winter gas har en speciell blandning samt att gastuben är speciellt avsedd för vinterbruk.
Du kan även hålla själva gastuben ”varm” genom att trä en socka över.
Tips på saker att ha med i kökspackningen:
Liten disksvamp som man klippt till.
Diskmedel.
Stekspade, pastaslev och sked allra helst i plast eller trä för att inte repa.
Tändstickor eller tändstål.
En diskhandduk i microfiber.
Salt och peppar men kanske även några buljongtärningar för extra piff.
Detaljer:
25-3 UL består av följande:
2 grytor på 1,5 L respektive 1,75 L i ultralätt aluminium.
1 stekpanna med diameter 22 cm i nonstick.
1 grepptång.
1 övre och 1 undre vindskydd.
1 rem.
1 spritbrännare.
Bränsle: T-sprit anpassat för spritkök så slipper du soten.
Mått: 220X108mm
Vikt: 895g
Volym: 1,75+1,5L
Personer: 3-5
Läs mer om Trangia Stormkök 25-3UL GB